makigiaz

Μυστικά για τέλειο βραδινό μακιγιάζ

vradino makigiazΛένε ότι σε μία βραδινή έξοδο, το βραδινό μακιγιάζ είναι εξίσου σημαντικό με το ντύσιμο μιας γυναίκας. Ενώ λοιπόν οι περισσότερες από εμάς περνάμε αμέτρητες ώρες ψάχνοντας για το τέλειο φόρεμα και τα τέλεια παπούτσια, είναι πολύ λίγες αυτές που πραγματικά ενδιαφέρονται για το μακιγιάζ και ακόμα λιγότερες αυτές που γνωρίζουν πως να το κάνουν σωστά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, συχνά να βλέπουμε γυναίκες που είναι ντυμένες στη πένα, με τα ακριβότερα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ να είναι βαμμένες άθλια. Και αυτό να καταστρέφει τελείως την εμφάνιση που με τόσο κόπο ετοίμασαν για τη “μεγάλη βραδιά” τους.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι λοιπών, το βραδινό μακιγιάζ είναι αυτό που μπορεί να ανεβάσει το λουκ σας και την εικόνα του προσώπου σας σε άλλο επίπεδο στη βραδινή σας έξοδο. Είναι όμως και αυτό που μπορεί να καταστρέψει ένα κατά τ’ άλλα πολύ ωραίο σύνολο. ‘Άλλωστε η δύναμη μίας αλυσίδας, εξαρτάται από τον πιο αδύναμο κρίκο της. Αν λοιπόν θέλετε να κλέψετε βλέμματα θαυμασμού και όχι γέλια στη βραδινή σας έξοδο, το μακιγιάζ σας θα πρέπει να είναι σωστό και εντυπωσιακό, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι ο καλός σας θα σας περιμένει λίγο παραπάνω ή ότι θα αργήσετε στο ραντεβού σας. Το καλό μακιγιάζ δεν γίνεται ποτέ βιαστικά!

Γιατί όμως το μακιγιάζ είναι τόσο σημαντικό για μία πετυχημένη εμφάνιση; Κατά γενική ομολογία, το μακιγιάζ είναι για κάθε γυναίκα από τα πιο σημαντικά και χαρακτηριστικά στοιχεία του στιλ της και δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα, τη προσωπικότητα και ακόμη και τη διάθεση ή τις προθέσεις τις. Με άλλα λόγια, το μακιγιάζ είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της εξωτερικής εμφάνισης μας.

Οι βραδινές έξοδοι συνήθως γίνονται στα πλαίσια περιστάσεων που η κάθε γυναίκα θέλει να εντυπωσιάσει. Είτε πρόκειται για έξοδο με τις φίλες της, είτε για κάποιο ραντεβού ή έξοδο με τον καλό της, κάθε γυναίκα θέλει να είναι όσο πιο όμορφη και εντυπωσιακή γίνεται όταν βγαίνει για να διασκεδάσει. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεφύγει από την καθημερινότητα και την ρουτίνα. Η εμφάνιση όμως σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να δείξει και πως αισθανόμαστε γι’αυτές. Όσο πιο πολύ μας ενδιαφέρει η έξοδος μας, τόσο περισσότερο χρόνο αφιερώνουμε στην εμφάνιση μας. Αν πραγματικά μας αρέσει ο άνδρας με τον οποίο έχουμε ραντεβού, δεν θα πρέπει να πάμε με μια όσο πιο κομψή και εντυπωσιακή εμφάνιση γίνεται; Γι’ αυτό και μόνο το λόγο το βραδινό μακιγιάζ αξίζει κάθε δευτερόλεπτο και λεπτό που του αφιερώνουμε.

Τι εννοούμε όμως όταν λέμε “σωστό και εντυπωσιακό μακιγιάζ”; Όταν βαφόμαστε για τη βραδινή μας έξοδο λοιπόν, λοιπόν, θα πρέπει πάντα να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή τόσο στην ένταση όσο και στα χρώματα που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε. Ο λόγος που το λέω αυτό, είναι το γεγονός ότι ο χαμηλός φωτισμός που επικρατεί το βράδυ επιβάλει στο βραδινό μακιγιάζ να είναι πιο έντονο από το μακιγιάζ που επιλέγουμε για τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Εδώ λοιπόν είναι και το πρόβλημα. Ας δούμε μερικές συμβουλές για το βραδινό μακιγιάζ, που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε μία εντυπωσιακή αλλά όχι υπερβολική εμφάνιση, πολύ εύκολα και γρήγορα.

1. Γενικές συμβουλές: Στο βραδινό μακιγιάζ επικρατούν τα έντονα χρώματα , οι λάμψεις και όλο αυτό γιατί λειτουργεί κάτω από τεχνητό φωτισμό ο οποίος κάνει το πρόσωπο να φαίνεται χλωμό. Αφεθείτε στα χέρια ενός Makeupartist για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το μακιγιάζ των ματιών μπορεί να είναι πιο δραματικό με παχύτερο eyeliner , η πιο σκούρα χρώματα σκιών.Ωστόσο είναι σημαντικό να γνωρίζουμε αν το μακιγιάζ ματιών είναι πιο δραματικό, τα χείλη σας πρέπει να έχουν ένα ουδέτερο χρώμα. Έναnude χρώμα η ένα απαλό lipgloss είναι ότι καλύτερο. Το μακιγιάζ πρέπει να συμπληρώνει το πρόσωπο όχι να ανταγωνίζεται για προσοχή.

2. Τα χείλη, τα ζυγωματικά και τα φρύδια πρέπει να είναι πάντα τονισμένα, αλλά χωρίς υπερβολές. Τι εννοώ με αυτό; Ότι θα πρέπει να επιλέξετε για τα χείλη μας κάποια απόχρωση που να κινείται στους ίδιους τόνους και χρώματα με το υπόλοιπο μακιγιάζ. Το κόκκινο χρώμα είναι πάντα μία καλή, στιλάτη και κλασική επιλογή, αλλά μπορείτε να επιλέξετε και ένα χρώμα το οποίο θα είναι από 2 έως 3 τόνους σκουρότερο του χρώματος που έχουν από τη φύση τους τα χείλη σας. Για ακόμη καλύτερα και πιο φυσικά αποτελέσματα, χρησιμοποιείστε ένα μολύβι στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν για το περίγραμμα των χειλιών σας.

3. Όσον αφορά τα φρύδια σας, μπορείτε να τα τονίσετε με λίγο μολύβι, ενώ καλή ιδέα θα ήταν και να τα χτενίσετε. Τα ζυγωματικά σας από την άλλη, μπορείτε να τα αναδείξετε με γυαλάδες αλλά φυσικά και με ρουζ το οποίο θα πρέπει να έχει χρώμα ελαφρώς πιο έντονο από το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας σας, έτσι ώστε το μακιγιάζ να φαίνεται, ακόμη και μέσα στον χαμηλό φωτισμός της νύχτας.

4. Κλείνοντας, πρέπει να αναφέρουμε ότι σε καμία περίπτωση δε πρέπει να τονίσουμε ένα και μόνο σημείο ή χαρακτηριστικό του προσώπου μας όταν κάνουμε το βραδινό μακιγιάζ μας. Το σωστό είναι να τονίσουμε όλα τα χαρακτηριστικά μας, αλλά να δώσουμε ιδιαίτερη και μεγάλη ένταση και έμφαση στα πιο δυνατά σημεία μας, προκειμένου να τα αναδείξουμε και πιο σωστά.