makigiaz

Τips

Τα 4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το σωστό μακιγιάζ ματιών

matiaΛένε ότι τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής και μάλλον δεν έχουν άδικο. Τα μάτια μας είναι αυτά που δείχνουν την διάθεση μας. Θα έχετε ακούσει σίγουρα την έκφραση “μιλάει με τα μάτια”. Ένα βλέμμα μπορεί να μεταφέρει πολλές πληροφορίες. Είναι ίσως και από μόνο του αρκετό για να ξεκινήσει ή να τελειώσει πριν καν καλά - καλά αρχίσει μία γνωριμία ή ακόμη και μία σχέση. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν, τα μάτια μας είναι από τα πρώτα πράγματα που προσέχει ένας άνδρας πάνω μας, αν όχι και το πρώτο.

Τα μάτια λοιπόν είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία της κάθε μας εμφάνισης. Γι’ αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να προσέχουμε το μακιγιάζ τους και να τα τονίζουμε σωστά και όχι υπερβολικά. Τα σωστά βαμμένα μάτια θα τονίσουν το πρόσωπο μας και θα το αναδείξουν, ενώ μπορούν να τραβήξουν και τη προσοχή και το βλέμμα των άλλων μακριά από κάποια ψεγάδια του. Δεν θα πρέπει όμως να είναι και το μόνο χαρακτηριστικό που είναι τονισμένο και έντονο.

Πολλές γυναίκες, έχουν την εντύπωση πως αν δεν γεννηθούν με όμορφα μάτια, είτε πολύ καλοσχηματισμένα δηλαδή είτε με κάποιο σπάνιο χρώμα, δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που να μπορούν να κάνουν για να κάνουν τα μάτια τους καλύτερα ή να τα τονίσουν και να τα αναδείξουν. Αυτό φυσικά δεν ισχύει. Όλες μας μπορούμε να κάνουμε τα μάτια μας εντυπωσιακά και σέξι, ακόμη και αν έχουν το πιο συνηθισμένο σχήμα ή και την πιο κοινή απόχρωση του καφέ. Εννοείται όμως πως ισχύει και το αντίθετο! Θέλω να πω πως τα όμορφα μάτια με τα οποία έχουν γεννηθεί κάποιες, με το λάθος βάψιμο ή χωρίς τη κατάλληλη περιποίηση, μπορούν μέχρι και να βλάψουν ένα καλό λουκ. Ας δούμε λοιπόν μερικές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να αναδείξουμε και να κάνουμε πιο εντυπωσιακά τα μάτια μας.

● Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι οι κρέμες ματιών απευθύνονται μόνο σε μεγάλες γυναίκες. Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος, καθώς αυτές οι κρέμες είναι πάρα πολύ ευεργετικές για την επιδερμίδα στη περιοχή των ματιών. Δεν αντιστρέφουν απλά τα σημάδια του χρόνου, αλλά δεν τους επιτρέπουν και να εμφανιστούν. Με άλλα λόγια, προλαβαίνουν τα προβλήματα που δημιουργούνται στο δέρμα μας όσο μεγαλώνουμε. Δεν χρειάζεται να είστε αρκετά μεγάλη για να χρησιμοποιήσετε κρέμα ματιών. Δοκιμάστε μια απαλή ενυδατική ανάλογα με τις ανάγκες τις επιδερμίδας σας. Έτσι θα αποκτήσετε μία πολύ καλή βάση πάνω στην οποία θα στηρίξετε το μακιγιάζ σας. Έτσι περνάμε και στο επόμενο tip μας.

● Όταν βάφουμε τα μάτια μας, συνήθως χρησιμοποιούμε μόνο τα είδη μακιγιάζ μας, όπως ας πούμε τις σκιές και τα μολύβια μας, κατευθείαν πάνω στο δέρμα μας. Με άλλα λόγια, δε χρησιμοποιούμε πολύ συχνά Primers και αυτό είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο λάθος. Το Primer είναι στην ουσία η βάση στην οποία πρέπει να “χτίζεται” το μακιγιάζ. Είναι αυτό θα το κρατήσει πάνω σας για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο, πράγμα πολύ σημαντικό για το μακιγιάζ. Να χρησιμοποιείτε λοιπόν πάντα Primers στην περιοχή των ματιών όχι μόνο γιατί διατηρούν το μακιγιάζ αλλά και ενεργούν ως ασπίδα στο ευαίσθητο δέρμα γύρω απο τα μάτια. Με άλλα λόγια, η χρήση Primers μόνο οφέλη έχει, τόσο για το δέρμα της περιοχής των ματιών, όσο και για το μακιγιάζ.

● Αν δεν προσέχουμε, το μακιγιάζ μας μπορεί να γίνει επικίνδυνο για την υγεία μας. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να χρησιμοποιούμε καλλυντικά και άλλα προϊόντα κοσμετολογίας πάντα με σύνεση και με μέτρο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεπεράσουμε και κάποιες κακές μας συνήθειες. Για παράδειγμα, πολλές από εμάς έχουμε τη συνήθεια να ξεχνάμε να αφαιρούμε το μακιγιάζ από τα μάτια. Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει αν έχετε ευαίσθητα μάτια. Θα πρέπει να το καθαρίζουμε με ένα απαλό προϊόν καθαρισμού προσώπου η ματιών. Με την αφαίρεση του μακιγιάζ μπορείτε να προστατέψετε τα μάτια σας απ΄ όλα τα είδη λοιμώξεων. Με άλλα λόγια, βγάζοντας το μακιγιάζ και καλό κάνετε στην υγεία σας και δεν κινδυνεύετε να γυρίσετε σπίτι στον καλό σας και το μακιγιάζ σας να γίνει τόσο χάλια που να μοιάζετε με τον Joker ή μάλλον με τη κοπέλα του, τη HarleyQuinn!

● Τονίστε τις βλεφαρίδες σας. Οι βλεφαρίδες είναι αυτές που μπορούν να κάνουν το βλέμμα σας πολύ σέξι ή να απογειώσουν τελείως το μακιγιάζ των ματιών σας. Αρκεί βέβαια να τις τονίσετε σωστά για να μη γίνετε σαν cartoon. Μία καλή μάσκαρα θα προσδώσει όχι μόνο μήκος, αλλά και όγκο στις βλεφαρίδες σας. Με άλλα λόγια, δε θα τους δώσει μόνο χρώμα, αλλά θα τις κάνει να φαίνονται και πιο πυκνές και μακριές. Αυτό το καταφέρνουν χάρη στα ειδικά σχεδιασμένα βουρτσάκια τους, τα οποία “βρίσκουν” πλέον τρίχες που υα παραδοσιακά βουρτσάκια απλά τις προσπερνούσαν. Για τα καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να ξεκινήσετε το πέρασμα με το βουρτσάκι όσο πιο κοντά γίνεται στις ρίζες των βλεφαρίδων σας. Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε μάσκαρα λοιπόν, δώστε ιδιαίτερη βάση στο βουρτσάκι και φροντίστε να είναι όσο πιο σύγχρονο γίνεται.